svedala och ny vecka .

helvete va mycket snö!!! det va länge sen jag såg så mycket snö i dalarna ens!
att det kan vara så mycket mer i svedala än i malmö när det bara är några mil är konstigt.

igår va vi på ultraljud och bebisen följer kurvan fint, väger nu 2,5 - 2,6 kg, ligger fixerad väldigt långt ner och övar andning så magen går upp och ner upp och ner :)
fick komma till baka idag för blodflödes undersökning vilket visade fint... anledningen till varför jag inte känner han/hon lika ofta och intensivt är pga att moderkakan ligger där armar och ben ligger så den fungerar som en slags "stötdämpare". skönt att allt är bra iaf.

har börjat komma lite mer sammandragningar oxå se senaste dagarna :) inte så det gör ont utan det är bara magen som förbereder inför förlossningen. vilket är rätt skönt för då känner jag att något är på gång där inne. men lilla jordnöten får stanna till 1a januari iaf. helst 5e fördå kommer niclas hem från båten. vi får se hur det känns om några dagar, han kanske inte kan åka tillbaka till båten efter jul om sammandragningarna blir fler. man kan ju inte riskera att han missar sitt barns födsel. hur många fler chanser får man liksom?

idag går vi även in i vecka 38 (37+0)

Bara två eller tre veckor kvar! Denna vecka tappar din bebis den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och det vaxliknande lager som skyddat huden och som kallas vernix caseosa. Din bebis sväljer båda substanserna och de kommer sedan att ligga kvar i tarmen till födseln där de bildar den svartgröna avföring som kallas barnbeck (mekonium). De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. Försök trots detta att vila så mycket som möjligt, även om du har svårt att sova — du kommer att uppskatta det efter förlossningen. Din barnmorska vill träffa dig och ta ett blod- och eventuellt urinprov denna vecka.
Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

fast att jag är tröttare än tröttast nu och helst aldrig vill gå hemifrån så tog jag och moa oss en promenad bort till hanna igår som hade hämtat in sin stooooora julgran. den va så stor!
åt goda peppakakor, hängde, mös med katten sen promenad hem igen. riktigt trevligt och va kul att träffa hanna för det va himla länge sen nu.

har ingen sladd till kameran så det kanske kommer en bild på magen imorn. och hannas fina gran om ni har tur.

Kommentarer
Postat av: Tova

Åh vad skönt att allt gick bra hos BM :)

Kul att din också är fixerad nu, känns skönt att lillen är "startklar" liksom.

Och jag har också fått vad jag tror är sammandragningar de senasta dagarna, hehe! Inte alls så det gör ont, men det blir liksom lite hårt och spänt.

kramar

2009-12-21 @ 22:58:34
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: natasha

va mysigt med ultraljud :) skönt att allt var bra med bebisen! då kan h*n komma när som helst ju! kanske kommer på nyår :p. kram

2009-12-22 @ 01:23:32
URL: http://natashalarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0