brista eller inte?

hur är det egentligen med bristningar...? är det många som får det när de är gravida? min bm säger att det är fler som INTE får än de som får. och att det oftast är ärftligt. att det skulle vara ärftligt tycker jag verkar konstigt eftersom det hara tt göra med att huden spricker när man växer...?
tvingade niclas att granska magen efter bristningar i helgen men han säger bara "jag ser ingenting" "ähh det där lilla är bara du som ser" svårt att se själv nu när magen är så stor :) ser nästan ingenting under naveln.
har börjat få små streck på ena delen utav magen... men ingenting där jag är tatuerad. konstigt. hoppas det inte blir värre och de blir jättestora. jag som är så duktigt och smörjer mig tycker jag?
magen har börjat "sjunka in" nu... naveln är större och den är inte lika utstreckt. jag trodde att det skulle bli tvärt om när det var på slutet. att man skulle svälla ännu mer. men bebisen har ju lagt sig långt ner med huvudet redan så det är kanske inte så konstigt.

idag är ny vecka, 35 (34+0)
Nu börjar nedräkningen. Denna vecka är början på den sista månaden av din graviditet. Nu har din bebis fullt utvecklade lungor (bra att skrika med!) och det kan vara skönt att veta att bebisar som föds från vecka 35 har utmärkta förutsättningar att vara friska och starka. Det kanske snurrar till när du reser dig upp nu, så försök ta det lite lugnt när du reser dig och håll blodsockret uppe.



kan inte fatta att om två månader så är vi inte längre sjävla. då har vi vår lilla bebis hos oss och inget kommer bli som förr.
vi som bara haft varandra att bry oss om tidigare. nu kommer det vara en bebis med i bilden. och vara med överallt och på alla våra äventyr.
längtar REDAN till nästa jul när vi ska fira första julen med den lilla. förhoppningsvis hos mormor. kommer bli en hård kamp att försöka vinna att fira första julen i dalarna. men det blir ju julfirande här nere detta året så då borde det vara okej att fira där uppe nästa. kan man tycka :)

nu ska jag skynda mig att duscha innan halv åtta hos mig börjar som numera är mitt favoritprogram :)


gjort det igen .

förstår inte varför jag måste vara så dum i huvudet och kolla på hemlösa djur?! man vill ju bara ta hem allihopa och ha dem i sängen och aldrig släppa ut dem i den kalla onda världen där ute. mer än när de måste kissa kanske.
usch va det finns elaka människor. skaffa och skaffa och sen inte ta hand om. och sluta föda upp fler när det finns så många utan hem redan?????????

har haft en supermysig helg hos niclas och sovit jag vet inte hur många timmar. verkligen skönt. behövdes nog verkligen. och oj vad bebisen har rört sig mycket mer än han/hon brukar göra...glad för att höra pappas röst :)
mäklaren har haft visning på vår lägenhet idag. så förhoppningsvis kommer det in något bud imorn. hoppas hoppas hoppas.

nu ska jag bada och sen mysa ner mig i sängen.


leker pirat....

på östersjön med foglossning så det heter duga!
usch aj va ont det gör! bara 45 dagar kvar innan bebisen är beräknad sen slipper jag förhoppningsvis halsbränna, ont i ryggen, knappt kunna ta sig upp ur sängen själv, inte kunna gå och handla mat själv osv osv. listan är lång på saker som inte går nu på slutet. saknar att kunna göra saker själv och inte behöva be om hjälp för att sätta på sig strumpor när ryggen är som värst.

men samtidigt, det hade kunnat vara BETYDLIGT värre.... mina krämpor har ju kommit nu på slutet... tänk dom stackarna som har det så hela graviditeten.

usch nej hej. nu ska jag väcka niclas som somnade efter sitt morgonpass... han har nog inte sovit så bra inatt med tanke på att jag tar så stor plats nu och sängen är ju så liten på båten! vi är ju vana vid vår 180 cm svindyra lyxiga säng där hemma då är det inte lätt att försöka få plats i en 90 säng med en höggravid som tar plats för tre :)

hoppas ni får en fin helg allihopa!

halsbränna .

fy fan! någon som har tips på hur man blir av med eller iaf lindrar det???
fick slänga kvällsmaten för det gick inte :/ brände för mycket och jag mår bara illa. måste dricka vatten hela tiden för att lindra.

idag va mäklaren här och fotade lägenheten... kändes hur bra som helst nu när allt är fixat och städat. första visningen blir redan på söndag :) håll tummarna!

ikväll ska jag bara ligga i soffan och ta det lugnt sen blir det sista yogapasset imornbitti. hoppas på att de fortsätter med bebisyoga sen! hade varit så kul!
sen åker jag och hälsar på älskling på båten hela helgen. ska bli så skönt att bara vara där och stänga av mobilen och inte göra nånting mer att ligga i sängen och VILA:)
hoppas det inte gungar bara!



vi för 1½ år sen... :) vad smal jag va hahaha!

paus och lista på BB väska

en liten bara. hade varit skönt.
nu har jag iaf jobbat klart för veckan, calle va här och hjälpte mig borra köksluckorna så jag kunde skruva fast nya handtag, städat hela lägenheten. nästan iaf. imorn kommer mäklaren och fotar så förhoppningsvis kommer lägenheten ut på måndag :) hoppas det går fort med försäljning. så jobbigt att behöva plocka undan halva lägenhete och städa för visning.

igår va vi hos barnmorskan... allt såg bra ut. MEN bebisen har fixerat sig och huvudet ligger VÄLDIGT långt ner. så nu är det kanske dags att börja ta det lugnt och hoppas på att den vill stanna kvar där inne ett tag till. 1a januari sen är det fritt fram :)
så barnmorskan rekommenderar mig att skriva min förlossningsplan. ska börja imorn. har egentligen inte så mycket att skriva mer än vilka mediciner jag inte vill ha. och om min panikångest för det  är tydligen viktigt att barnmorskorna får veta sånt när man kommer in i förebyggande syfte.
har även skrivit listan över BB väskan. shit va mycket man ska tänka på och ha med sig!
detta kom jag fram till:
* lypsyl
* anteckningsblock
* bebiskläder (minst två ombyte med body, byxor, strumpor)
* kläder till mig (minst två ombyte med mina favorit mjukiskläder och sköna förlossningskläder)
* amningslinne och amnings BH
* kläder till niclas
* tuttvärmare
* amningsskydd
* parfymfri hygien till mig och niclas
* weleda havandeskapsolja
* laddare till mobilen
* patientbricka eller id-kort
* mina älskade hello kitty tofflor !
* hårsnoddar
* mjukt toapapper
* tvättlappar
* bindor
* blöjor
* bebisfilt
* napp (om vi ska börja ge napp så tidigt... beror lite på om bebisen måste öva upp sin sugförmåga eller om vi kan vänta in i det längsta. är inte ens säker på att vi ska börja ge napp, svårt att säga nu men om vi ska så ska det vara under kontrollerade former där vi har ansvar för dem och har alla samlade på ett ställe och barnet får ha en i taget. många som avråder från att låta barnet själv styra över nappandet och många låter tydligen helt bli att ge.)
* bilbarnstol
* frukt och många som rekommenderat coca cola för att ge ork. så cola it is!
* amningsnapp (ifall det skulle göra jättejätte ont att amma.
* cd-skiva? kanske...
* och såklart systemKAMERAN! och laddare.

blev en lååång lista men hellre för mycket än för lite. och jag vet inte hur det är i malmö och lund, om man får bindor och blöjor där? nån som vet? är så olika från stad till stad.
någon som ser något som jag missat?

köpte en grön bärsjal idag oxå :) superfin och kommer vara så mysigt när bebisen ligger där inne... grannen går med lilla milo i den hela dagarna och får massa uträttat. och är perfekt för att skapa närkontakt med pappan... närkontakt får ju bebisen alltid av mamman genom amning men här är barnet tättintill även pappan när han har den på sig. så det ska bli kul att testa :)

idag när plexus va här så gav han mig tassen direkt när han skulle få godis. FRAMGÅNG! :) man blir så glad när man ser reslutat. tänk när man ser sitt barn utvecklas och lära sig nya saker. vilken känsla det måste vara!

halsbrännan börjar komma smygande nu på kvällarna och jag mår illa konstant! som jag inte alls gjort tidigare i graviditeten. inte sugen på att laga mat heller. ska testa att äta en lussekatt och dricka lite julmust... det kanske funkar :)

same old same old

vecka 34 (33+0)
Nu ligger din bebis formodligen med huvudet neråt i din livmoder — men det är inte säkert att den intagit sin slutgiltiga position riktigt ännu — och skallbenen är fortfarande flexibla så att huvudet kan födas fram. En del bebisar stannar i sätesbjudning och då gör man oftast (om inte vändningsförsök lyckas) ett planerat kejsarsnitt. Lättare, oregelbundna sammandragningar, s k Braxton-Hicks kontraktioner (övningssammandragningar), kan bli mer märkbara ju längre tiden går. Denna vecka vill barnmorskan träffa dig så att hon kan ta blod- och eventuellt urinprov.

blodprov? neeeej. vi ska ju till barnmorskan imorn och hon har inte sagt något om nån spruta. fan oxå.
idag va vi på ultraljud och såg vår lilla jordnöt som är såååå fin!
väger 2 kg.... vilket betyder att det är en liten bebis. men inte ovanligt liten utan bara liten.
det är konstigt hur det förändras. barnmorskan på ultraljudet sa idag att "normalvikten" är 3,3 kg vid födsel. men när jag föddes så vägde jag nästan 2,8 och det va "normalvikt" då. så mamma tyckte det lät hur bra som helst att bebisen vägde 2 kg nu. det är ju en och en halv månad kvar tills bebisen ska titta ut.
men man blir ändå orolig när de säger att bebisen ligger -8% i kurvan. fast att det är inom "normalvärdena" -22% så börjar det bli misstänksamt.
jajajaja världens finaste lilla jordnör ligger där inne iaf och vi fick en ny tid till ett extra ultraljud 20 december så de kan hålla koll så bebisen växer som den ska. men jag börjar fundera på om overallen är förstor? har köpt storlek 56... det visar sig. annars får vi köpa en ny eller byta den. inte hela världen.

nu ska jag krypa ner i sängen efter ett himla härj med spackel, slipning och måla hela helgen och sova tidigt (???) för första gången på många kvällar. annars överlever jag inte en dag till på jobbet.
nattinatti!


så jäkla STOR magen har blivit! jag tror knappt på bilderna... idag testade jag min nya weleda havandeskapsolja på magen eftersom min mama mio tagit slut och den va faktiskt jätteskön!

 såhär kreativ har den höggravida varit HELA helgen!


trött .

ännu en vecka som är på väg att lida mot sitt slut. jag och plexus har fredagsmys... fast han är slö idag, har sovit i flera timmar medans jag har slipat köksluckorna och fixat med annat. enda gången han reagerat är när kylskåpet öppnats haha.
niclas är och spelar poker. tyckte jag va lika bra innan min kära älskling får ett sammanbrott av allt som måste göras. varje dag har vi en lång lista på saker som måste göras och det är en sjuk stressfaktor för oss båda. men jag hoppas att han lyckas släppa allt ikväll och ha kul.
lika bra för jag har planer från kl 10.00 imorn när affärerna öppnar haha! finns ingen tid för att vila.

nu ska jag lägga mig i ett bad innan det blir sängen tänkte jag. har haft ont i högra sidan utav övre delen i magen i några dagar nu och hoppas på att ett bad ska hjälpa :) lär det nog inte göra... tror att det har med hur bebisen ligger att göra och att jag sitter upp i samma ställning 8 timmar i sträck när jag jobbar.
jajajaja blir nog säkert bra.

hoppas ni har en mysig fredag allihopa!



bussen .

Idag har jag åkt buss för första gången på jag vet inte hur länge... sen innan jag blev gravid måste det vara. Det har gått så långt att efter 20.00 på kvällarna så kan man inte längre betala kontant på bussen utan måste ha busskort pga att det sker så mycket rån mot bussarna! Så sjukt! Vart är världen på väg?

Bussresan från och till svedala va lika intressant som vanligt... knapiga människor med konstiga saker för sig, skrikiga ungar i 15 års åldern och 18 åriga tjejer som pratar alldeles för högt om sina privatliv...
skulle på föräldrarträff och det va faktiskt mycket bättre än sist vi va där! Vi pratade om  intressanta saker och jag lärde mig massa nya saker. Pratade bla om smärtlindring. Innan tänkte jag att dom får ge mig precis vad jag vill ha i den stunden men efter lite eftertanke och fått höra hur de olika medicinska smärtlindringarna påverkar barnet så får man nog tänka om lite. Svårt som fan det där...
hur mycket vågar man utsätta sin ofödda bebis för som är på väg ut i världen? Den kommer nog ha det kämpigt nog utan att vara groggy på morfin.

Nu har jag rensat ut hur mycket kläder och skor som helst för att köra ut till mina föräldrar tills vi får nya lägenheten så det ser bättre ut och vi har mer plats inför fotningen utav lägenheten och visningen. Och alla som känner mig vet vilken separationsångest jag har från mina kläder och skor ! men det gick hur bra som helst! Jag packa ner allt som inte passar nu när jag är gravid, tom min samling utav adidaströjor åkte ner!!!!!!!!!!!!!! Utan problem.
man märker hur man värderar saker helt annorlunda.

nu ska jag lägga mig i soffan och vänta på att älskling ska komma hem från båten.... jag lär ju inte hålla mig vaken tills dess men ändå.


vår familj, vårt nya hem, mitt allt!

ikväll gick köpkontraktet igenom och vi fick lägenheten som vi så gärna ville ha :)
visst att vi fick betala därefter men den är så fin! och vilken känsla hela lägenheten har! kändes som hemma direkt för både mig och niclas. och en trea med barnrum vilket är helt perfekt! allt är specialdesignat och gjort utav han som bor där nu, han är möbelsnickare. hela lägenheten är barnanpassad där alla sladdar är inbyggda i listerna och det finns inga trösklar nånstans. special beställda 50 tals dörrar till alla rum.
så mina vänner, slutet utav januari så måste alla spänna sina muskler och hjälpa till att flytta för jag får ju inte lyfta alls så tätt efter förlossningen. om bebisen kommer i tid... annars kanske den bestämmer sig för att vänta och komma precis i flytten :)
nu ska jag och älskling mysa några timmar innan han åker till båten. är bara ett dygn som han ska på så det är inte så farligt. får bara hoppas att stormen lägger sig så man slipper ligga vaken och orolig hela natten.

ny vecka och bebissaker från ullared!

idag går vi in i vecka 33 (32+0)

Inte undra på att du känner dig jättestor — det är trångt därinne nu! Det ökade trycket på din blåsa kan göra att du måste stiga upp och gå på toaletten flera gånger på natten, vilket kan vara tröttande. Förmodligen ökar du nu i vikt med ungefär ett halvt kilo i veckan och hälften av det är bebisen, som under de kommande sju veckorna kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt. Eftersom bebisen nu lägger på sig fett börjar huden fyllas ut och bli slät och fin.



och här kommer listan från ullared!

* baby våtservetter - 10,95 kr st
* idominsalva - 23,95 kr
* bröstpump - 119 kr
* BRIO tax - 79,95 kr
* vällingdoserare - 14,95 kr
* röd nappflaska - 16,95 kr
* grå nappflaska - 19,95 kr
* blå MAM nappflaska - 39,95
* 2 pack nappar - 25,95 kr st
* feber temp - 39,95 kr
* frotté tvättlappar 10 pack - 29,95 kr
* amningskudde - 139 kr


shit detta va större projekt än va jag trodde... orkar inte gå igenom kvittot och leta reda på alla saker... jag lägger bara upp några bilder så får ni fråga om ni undear något :)
hoppas det är till lite hjälp för er gravida som är på g till ullared för att shoppa bebissaker!

          amningslinne för 60 kr st. de hade faktiskt en avdelning med mammakläder. kändes inte så lönt för mig eftersom det inte är så lång tid kvar med bebismagen och jag har ju rätt mycket kläder. man får ju sina favoriter som man håller stenhårt i när man är gravid :)

mys mys mys nu en stund innan det blir sängen så jag orkar jobba imorn. nattinatti!


ullared + höggravid = ingen bra kombination

igår morse åkte jag, niclas, gry och lisa till ullared. inget att rekommendera till höggravida. ingen annan för den delen heller tror jag.
folk körde in i bebismagen med sina vagnar och det va folk överallt. VERKLIGEN ÖVERALLT! det va obehagligt med så mycket folk på så liten yta.
jag och niclas kan iaf STOLT säga att vi överlevde ullared i 8 timmar utan att bråka eller bli irriterade på varandra en enda gång!
8 jävla timmar tog det där inne. men de hade massa att kolla på... hoppade dock över kläderna... tog bara barnavdelningas kläder.
försökte hålla oss till listan men ändå slutade notan på över 6000. SJUKT! man handlar sånt som man tror att man behöver bara för att det är billigt.

när vi kom hem så märkte jag att jag hade fått en liten blödning...jag hoppades på att det inte var något men så idag så kändes det som att vattnet gick och det tryckte på som fan! på förlossningsavdelningen så sa de att vi skulle komma in få det undersökt. de kom fram till att det inte va någon fara och bebisen mådde bra så det va tur. kändes bra att få höra det från en doktor.
så man ska verkligen ställa in sig på det värsta när man åker dit! visst att vi hittade mycket men jag vet inte om jag kommer göra om det. ta med er massa att dricka och frukt kan jag rekommendera!
eftersom jag mått dåligt sen jag kom hem så har jag inte hunnit fota och göra en lista.
ska försöka sammanställa en imorn när jag kommer hem från jobbet.

nu ska jag äta pepparkaksglass sen sova. ska jobba heeela veckan. kommer bli hårt. speciellt nu när det börjar bli tungt i graviditeten.

nattinatti

  

yoga fika äta sova

idag efter yogan va vi några stycken som gick och fikade. mysigt och intressant att höra hur andra tänker kring graviditeten osv.

nu har vi nyss kommit hem från niclas farmor där vi har ätit både mat och tårta. men nu börjar det bli svårt att få ner mycket mat. får liksom inte plats så mycket. inte som för några månader sen när man kunde äta hur mycket som helst.
men konstant hungrig är man ändå. knepigt det där.

nu ska jag krypa ner i sängen för vi8 ska upp tiiiidigt för att åka till ullared imorn halv sex.
kommer lista på vad jag hittade där och lite priser osv. vet att det är många som är nyfikna :)

nattinatti på er!


ny bebis .

har haft besök utav grannarna och desras nya bebis tills för en  liten stund sen och fy fan vad fin han är! 8 dagar bara. låg och sov så fint i min famn :) åhhh nu längtar jag tills vår kommer. tur att vi redan har gjort en annars jävlar hade niclas fått jobba inatt ;)

nu ska vi se på lyxfällan som vi missade i allt bebismys.
yoga imornbitti.

mys nattinatti

ledig !

nu håller jag helg och det är verkligen välbehövt.
ikväll har jag tvättat och pratat med mormor i telefon i över en timme. hon håller på och ska sälja huset och flytta till lägenhet. stort steg att lämna huset och katten och sätta sig i en lägenhet. men med oss här nere och morfar borta så har hon bara morbror kvar där uppe. och ett hus kräver mycket jobb. gör ont att ha henne så långt borta. man vill så gärna vara nära henne och kunna hjälpa till med allt som behövs.
får se till att vara där mycket när bebisen kommer så hon får ta del utav det lilla livet. hon glädjs så mycket åt att bli gammelmormor. hon säger ofta att hon önskar att morfar kunnat vara kvar ett litet tag till så han fick uppleva min bebis. han som älskade barn så mycket. min fina morfar. ingen har ställt upp på mig som han har gjort. alltid. och alltid stöttat. kan inte fatta att det redan gått över ett år. overkligt. orättvist som fan att han fick gå redan.
och orättvist att vi ska bo 65 mil ifrån vår släkt.

nu har calle och plexus nyss gått hem... skulle vilja krypa ner i sängen och sova snart men måste hämta niclas pappa som kommer från kina mitt i natten.
inatt vaknade jag fyra utav magont och illamående och kunde inte somna om. nu vet jag hur ida mått i alla dessa månader, stackare!
mår inte alls bra... hoppas få sova hela natten och förhoppningsvis sova ut imorn.

nu ska jag fortsätta sticka idas maglapp så hon oxå slipper frysa om sin bebismage i vinter!
och jag har äntligen hittat mina glasögon som jag varit av med sen i somras så nu kan jag se vad jag stickar. låg brevid sängen! blindstyre!!
 
nattinatti!

knak !

idag växer verkligen magen så det KNAKAR, den är så hård och spänd att det gör ont. och ryggen ska vi inte ens prata om.
jobba imorn igen... men skönt att vara ledig torsdag och fredag istället för onsdag och fredag. Blir mer sammanhängande.
men usch vad jag är trött varje dag... kanske dags att dra ner på tempot och sluta leka superwoman och faktiskt inse att det är okej att vara trött när man är höggravid. fast att alla i ens omgivning kanske inte förstår det. men vänta bara tills ni själva är gravida!

idag va vi hos barnmorskan:) allt va lika bra som vanligt... hjärtat slår fint och vi följer kurvan bra. glömde bort att väga mig dock så jag vet inte hur mycket jag är uppe i nu. lika bra kanske :P

har varit så trött att jag har glömt bort att skriva om mitt projekt som blev klart i lördags :) med hjälp ifrån moa ;)
eftersom det är kallt så har jag gjort en magvärmare för att bebismagen ska slippa frysa, och det funkar verkligen hur bra som helst!

     

framsidan är stickad och baksidan är i tyg med en omlottknytning för att man ska kunna växa i den.
nu har jag varit så trött så jag har inte orkat sticka efter jobbet men imorn är jag förhoppningsvis mer produktiv :)

nu tog niclas fram prinsessbakelse mmm <3


vecka efter vecka...

ja då va det ny vecka igen... tiden går så himla snabbt jag hänger inte alls med. kan inte fatta att snart är den lilla hos oss!
känns jättebra och vi har varit och kollat på flera SUPERFINA lägenheter som vi verkligen kan tänka oss bo i.... positiva med bostadsrätt är att man kan välja och vraka.... när man bor i hyresrätt så får man ta vad som erbjuds för det är så jäkla svårt att få.
men våra krav blir högra och högre. innan ville vi bara ha en tvåa... nu: minst 70 kvadratmeter, nyrenoverat badrum, kök osv. men jag kan förstå att niclas har högre krav... jag hade kunnat nöja med med det mesta. men han vill ha något som är perfekt, tror att det har lite med att göra när man blir äldre, dom flesta köper hus, skaffar familj och lämnar sitt trånga storstadsliv bakom sig.

hus som helst, ny vecka va det ja! v 32 (31+0)

Bebis
40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamma
Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.



nu ska vi sova... känner verkligen hur mycket tröttare man blir för varje vecka som går. har redan somnat en gång ikväll... tyvärr inte i vår säng utan i oxie efter att ha bakat lussekatter så jag va tvungen att ut i regnet. men nu är vi hemma och mätta på lussekatter och ligger i sängen, så skönt!

nattinatti


sovmorgon!

så himla skönt! sov till halv tio. vankade först halv åtta men lyckades somna om.
niclas den lilla sjuklingen ligger fortfarande och sover och det får han göra tills det är dags för frukost.

ska bort till moa om en stund och ha stick- och sydag :) mysigt. kanske kan faktiskt projekt 1 bli klart idag. upptäckte dock att min textilfärg inte va där jag trodde att den skulle vara så jag måste köpa ny sån innan det är 100% klart. men det börjar ta sig.

igår va det yoga oxå... fredagsgruppen är mycket mysigare än torsdagsgruppen. jag somnade på avslappningen så jag fick bli väckt utav tjejen brevid haha. men det är svårt att hålla sig vaken när det är en så avslappnad miljö och man har stressat och sovit dåligt flera dagar.
efteråt bestämdes det att nästa vecka blir det frukost efter yogan.... mysigt tycker jag eftersom jag blev så besviken på min föräldrarträff så är det kul att träffa andra mammor och få tips och idéer och höra hur de tänker osv. det är kul för att vi är alla ganska lika i bf oxå.

nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för en kreativ dag hos moa :)
hoppas på att en viss liten plexus kommer springandes till dörren när jag kommer hem. hoppas hoppas hoppas!

trevlig lördag allihopa!

3D/4D ultraljud

idag såg jag att privatkliniken som gör 3D/4D ultraljud hade en ledig tid 19.45 så vi slog till och bokade!
jättefin och mysig klinik.
det har redan gått långt i graviditeten och bebisen har lagt sig med huvudet neråt så det va svårt att se. men tillslut fick vi fina bilder och se vår lilla bebis. med oss hem fick vi massa bilder utskrivna, utbrända på en skiva och en dvd film med hela undersökningen.
jag trodde att ju längre man väntade desto fler detaljer kunde man se. men så är det verkligen inte. ju mer fostervatten desto bättre... nu finns det inte så stor plats att röra sig på så bebisen kan inte flytta huvudet hur mycket som helst.
men det var verkligen en underbar känsla att se honom/henne. nu vet jag hur h*n ligger och hur det ser ut där inne för den lilla personen. tänk att ligga naken och så skyddad i 9 månader och sen ska man plötsligt ut i den stora världen med kläder och allt som hör till. och kallt är det ju i januari.
detta har väckt massor med tankar kring hur det kommer bli när den lilla är hos oss och jag längtar så fruktansvärt mycket tills vi ligger alla tre i sängen och myser.
om två veckor ska vi på vanligt rutin ultraljud och gud vad jag längtar längtar lääängtar!

imorn måste jag iväg till jobbet på morgonen. på min lediga dag. hade verkligen behövt den där extra timmen att sova innan yogan. men är man dryg och vägrar lyssna på andra så blir andra lidande. bara störigt att veta om vi hade gjort på mitt sätt så hade jag sluppit detta imorn.men nej då ska man vara envis. 
men inget kan dra ner mitt humör idag.

här kommer en liten bild från dagens ultraljud. det ser bättre ut när de är utskrivna. man ser bättre tycker jag, men jag måste dela med mig till er!


jag ser det snöar jag ser det snööööar !

idag när jag och moa var och köpte garn och tyg så ringde niclas och va sjuk och ville bli hämtad. ingen blev gladare än jag :) synd om honom att han mår dåligt. han är aldrig sjuk men när han väl blir det så blir han verkligen kass. men jag är glad att han är hemma :) och det är bebisen i magen oxå som sparkade loss när vi va på mobilia och handlade mat på vägen hem.
när jag va påväg till trelleborg för att hämta hem honom från den dumma båten så började det snöa!!!! trodde verkligen inte att det skulle börja redan. men mysigt va det och jag är redan i julstämning tror jag. men det va säkert bara tillfälligt.

ny gravid craving: varm choklad. helst från en mack i pappersmugg. blandad på hett vatten med lite mjölk i. mmm!

ny föräldrarträff imorn men jag ringde och sa att jag inte kunde komma... kanske går dit på nästa träff. ska prata med min bm på tisdag när vi ska ses om hurvida man kanske kan byta grupp eller något. jag vill gärna gå på föräldrarträffar men helst ska man känna att man får ut något och har ett utbyte med de andra.

ny lägenhetsvisning imorn som min trogna vän moa följer med på! niclas oxå om han orkar. nu måste vi snart flytta om vi ska få plats med alla saker som jag har på min ullaredslista!
men herreguuuud såg på kanal 5 häromkvällen ett program som handlade om just ullared. men fy fan, förstår människor hur de framstår i tv? varför ställer man upp på sånt? de verkade helt tappade bakom vagnen allihopa. man blev ju nästan lite avskräckt att åka dit.
men jag har fått så mycket bra bebistips på saker som är mycket billigare där och samma märke som på babyproffsen, babyringen, babyland osv.
mamma va oxå sugen  på att åka. sen ville pappa oxå med. så nu ska alla helt plötsligt åka. mysigt. blir en liten familjeutflykt, det va länge sen.

nattinatti

oj oj !

vad någon sparkar och bökar ikväll! hela magen hoppar till och ibland kan man se en fot eller arm eller vad det är som buktar ut. så himla mysigt :)

skönt att vara ledig imorn. ska försöka sova ut lite... vaknade halv fem imorse och kunde bara sova korta stunder efter det. när klockan ringde halv sju så trodde jag aldrig att jag skulle överleva hela dagen utan sömn.
drömmer massa konstigt. massa gamla saker. som egentligen inte har med mitt liv att göra längre men fortfarande så väcker det tankar och funderingar.
jag vet ju att det finns en anledning till varför jag lämnat så mycket och många bakom mig. det va helt enkelt inte värt det.
och den enda som kan göra något åt sin situation är en själv. man har ansvar för sin egen lycka. så länge man har bestämt sig för att ha det bra och har mål så kan man ta sig dit. jag vet ju hur långt jag själv kommit på så kort tid. för att jag bestämde mig. och slutade ta saker för givet.
och med hjälp utav min fina älskling som fångat mig igen igen och igen när jag trillat :)
hoppas på en natt med mycket sömn och fina drömmar om rosa moln och ett klarblått hav i karibien...

nu ska jag  fösöka sticka klart det sista på projekt nr 1 för imorn ska jag och moa till svågertorp och köpa garn och tyg. så kanske till helgen kanske projekt 1 är klart :)

natti!


ny vecka .

...... IGEN!
idag går vi alltså in i vecka 31 (30+0)
shit vad tiden går snabbt! brukar det gå såhär snabbt eller är det bara för att jag är gravid?

Bebis
Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Mamma

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.

Skönt att kroppen förbereder sig på att föda för jag är inte det minsta förberedd! Jag tänker inte på förlossningen och de här förlossningspapperna som man ska fylla i hur man vill ha det är så långt borta. Jag är inte alls inställd på att föda barn...jag vet att min underbara graviditet kommer att vara över om några månader och att då kommer det en liten bebis men jag är nog inte mentalt förberedd. Men det kommer nog.
Jag kan faktiskt känna att bebisen har ändrat läge... mycket mer sparkar i övre delen utav magen istället för nedre somd et va tidigare. Men det är mest på dagarna när jag är på jobbet. Har inte kännt så mycket aktivitet på kvällarna nu heller. När Niclas är hemma så brukar det härjas en väldig massa på kvällarna när man klappar och pratar med magen.



nu: fortsätta sticka och invänta halv åtta hos mig som haft uppehåll.


Alla

.... gravida borde ha en Moa kompis! hon hjälper till med allt, och framför allt så är hon engagerad! hur många erbjuder sig att hjälpa till att tvätta nån annans tvätt om man inte måste? hur många lägger ner timmar på att sticka en lördagkväll? hur många erbjuder sig att springa på lägenhetsvisning hipp som happ? hur många ringer för att kolla om man behöver hjälp med att handla mat?
jo moa! nu när niclas är på båten så är jag ju själv med allt och då värmer det verkligen att veta att man kan ringa någon när som helst för att få hjälp med nödvändigheter.
TACK MOA!

ny lägenhetsvisning idag.... va inget att ha. ingen känsla och i behov av totalrenovering.
däremot finns det spekulanter på vår. det är skönt att veta. fast vi kan ju inte sälja förens vi hittat något som känns hemma och har lika skön känsla som vår har. annars blir det bara stress att hitta en ny och då är risken att man bara tar vad som helst.

nu har calle varit och hämtat plexus.... så himla tomt när han inte ligger brevid mig i sängen och myser. man vänjer sig för snabbt vid hans sällskap.
så fort vi flyttat och bebisen blivit lite större så ska vi skaffa en liten hund. jag vill att mitt barn ska få växa upp med en hund. som vi fick göra.

hoppas ni haft en fin helg allihop!

RSS 2.0