HON <3

natten mellan lördag och söndag, 10/1-10 kl 01.14 kom vår prinsessa till världen!
hon är absolut utan tekan det finaste jag sett och kan knappt släppa blicken från henne! därav har det inte blivit mycket internet, inget alls rättare sagt, så jag kände att nu har det gått en vecka och jag kanske borde skriva så att alla vet att vi mår bra.

förlossningen gick bra. gjorde helvetes ont men det gick bra. klarade mig utan medicinsk smärtlindring förutom lustgasen då. hehe... lustgasen, min bästa vän!
kommer skriva mer ingående förlossningsberättelse nån dag när det finns tid över. har haft besök och varit runt och visat upp henne för familj och några vänner varje dag så det har verkligen inte funnits tid till att skriva någon.
alla säger hur vacker hon är.... varenda barnmorska, läkare och sköterska har sagt det, våra familjer och vänner. ena bm sa "hon är helt perfekt, nyfödda brukar ha någon skavank i ansiktet eller nånstans men hon är helt perfekt" mmm vår fina älskling :)

när hon kom ut vägde hon 2820 g och var 48 cm... nästan mina mått när jag föddes. hon mådde bra men innan mjölken rann till i brösten och hon fick i sig tillräckligt med mat så fick vi ligga kvar på bb då blodsockret va för lågt. men det fixade sig med lite tillmatning tills bröstmjölken kom igång ordentligt. nu är alla värden bra och hon äter som bara den. när vi fick åka hem från sjukhuset i ondags så hde hon gått om sin födelsevikt (!!!) och vägde 2870 g. detta hade barnmorskan som skrev ut oss sett en gång tidigare på sina fem år på bb i lund.
i fredags va vi på familjens hus där vi hade valt en bvc tant som heter vikveka. då vägde hon 2990 g :) så hon går upp fint i vikt.
vi fick förresten komma till lund... jag är så nöjd med mitt val utav bb. de va super bra. hon som tog emot oss och skrev in oss, helt underbar! och de två som förlöste mig var oxå super. sen rullade det bara på, alla på patienthotellet och vidare på bb avdelning 44 var super. de stillade min oro och tog prover så fort jag kände mig osäker. de första dygnen var helt underbara men samtidigt skrämmande. den konstanta oron att hon inte fick i sig tillräckligt med mat eller att hon på något sätt inte hade det bra knäckte en nästan de första dygnen innan man hittade hennes rutiner och förstod vad hon menade med sina signaler.
men vi ska vara glada att vi fått en så snäll bebis. gnäller bara när hon vill ha mat eller bytt blöjan. sover hela nätterna, jag måste tvinga upp henne var fjärde timme för mat. i fredags kväll sov hon sig igenom en hel kväll hos mamma och pappa med neil young på högsta volym :)
en riktig liten sömntuta :D

kommer kanske upp några bilder senare men då blir det nog lösenord först. kommer nog inte bli så mycket skrivande här längre, finns liksom ingen tid till internet längre. man börjar prioritera helt annorlunda.

för övrigt så fick tobbe och ida sin lilla prinsessa den 11/1-10 :) så himla roligt att hon stetämde sig för att komma till världen dagen efter vår prinsessa. riktigt roligt att få en kompis som bor så nära och är född så tätt inpå :)
i veckan ska vi träffas med dom små och prata förlossning och allt va det heter. ska bli så kul. detta som vi så länge väntat på. och stackars ida som har haft så mycket besvär. här är hennes belöning!

hoppas allt är bra med er, och att alla gravida får sina bebisar snart! det är verkligen en helt sjukt galen känsla, det är inte bara som alla säger utan det ÄR VERKLIGEN SÅ! det är inget som man inte kan förstå innan man själv fått sitt barn men den känslan och den kärleken som kom med vårt vackra barn är helt obeskrivlig. vi är så lyckliga och inget kunde bli bättre. vi har fått allt vi önskat oss fast att vi inte visste vad det var innan. hålet som vi inte visste fanns är fyllt.
stor kram till er alla!


idag ?

är det idag det stora ska hända som vi nu gått och väntat på så länge?
har inte sovit mycket inatt, har haft värk i form utav mensvärk. vaknade halv åtta och då hade verkligen värkarna satt igång! vid åtta gick slemproppen och jag började ta tiden på värkarna, de kom ganska exakt var 3e minut i över en timme. tog alvedon vid halv nio men det hjälpte inte dirket.
sen lyckades jag somna om en kort stund. värkar igen. sov lite till. värkar igen. osv.
ringde förlossningen i lund vid halv två som hade intagstopp sen några timmar tillbaka... förhoppningsvis skulle det bli nån plats ledig till kvällen sa hon. men annars får det väl bli vidriga malmö.
läste i sydsvenskan för nån vecka sen om en som fått upp sin bebis på bröstet och blvit lämnad ensam i rummet i över en timme utan tillsyn och när en bm kom in så låg det en stor pöl med blod på golvet, hon hade förlorat en liter blod så hon fick åka till operation direkt. detta hade kunnat undvikas om de haft mer uppsikt tydligen.

vi håller oss i sängen och väntar på att vattnet ska gå eller att värkarna ska bli olidliga (vilket de redan är enligt mig men det blir väl värre då antar jag)
varm dusch hjälpte lite...vågade inte lägga mig i ett bad för jag hade väl inte kunnat ta mig upp därifrån så hård och spänd som magen är. kan knappt ta mig upp ur sängen med niclas hjälp.

eftersom det kan bli en lång natt så vilar vi och svarar varken på sms eller samtal... orkar inte prata, knappt med niclas för det gör verkligen ONT när värkarna kommer.

håll tummarna att bebisen vill titta ut i helgen :)

äntligen !

är calle och plexus hemma!!!! mysigt att ha dom här igen... tillökning har skett, calles flickväns hund är numera en i gänget men hon sover mest. fin men gammal.
ska verkligen bli spännande att se hur plexus reagerar när bebisen kommer.

idag har vi gjort ny gipsavgjutning utav magen när jag står upp. magen blev betydligt större än när jag låg ner. gjorde ännu ondare denna gången när gipset skulle släppa. aj aj.
kan rekommendera att köpa gipsrullar på apoteket istället för pandurohobby... de är bredare och kostar hälften. två paket var lagom tyckte jag.

undra vart vi ska äta ikväll? jag är inte sugen på thaimat. vi får väl se vad det blir.
plexus nybadad :)

6 dagar .

kvar till bf :)
ny vecka igår... v 40 (39+0)
Om du sitter vid din dator och läser detta, har du förmodligen inte fått din bebis ännu. Ingen överraskning, direkt — bara fem procent av alla bebisar föds på sitt 'förlossningsdatum'. De flesta gynekologer och barnmorskor anser inte att du gått över tiden förrän minst två veckor senare. För din skull kan vi förstås hoppas att du slipper vänta så länge. Tills dess kan du tillbringa tid med din partner eller dina andra barn, om du har några. Du kommer att vara glad att du gjorde det när bebisen väl kommer. Barnmorskan vill träffa dig och eventuellt ta ett urinprov denna vecka.
En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.
Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.


sammandragningarna blir allt fler och gör ont. kvällarna är "värst", fast att jag nånstans där inne blir glad varje gång det gör ont för man vet ju att det är ett tecken på att det faktiskt händer något där inne. känns som att hela bäckenet ska gå sönder. svårt att beskriva.
proverna hos bm igår visade samma som förra veckan och de är inte oroliga. förhoppningsvis stannar de oförändrade och bebisen kommer av sig själv snart.
beordrad att vila mycket ochg ta det lugnt. jaaa för det är jag så bra på ju. "har du en lång lista på saker som ska göras så är det bara att riva den" jo men vänta lite, vem ska då fixa allt på listan? jag med mitt otroligt växande kontrollbehov skulle inte ens kunna ge niclas listan utan att krypa ur skinnet.
har en annan bm nu för min vanliga är på semester i thailand... kommer faktiskt sakna henne när det är dags att sluta gå dit. hon har verkligen varit superbra och gett oss ett otroligt stort stöd, fixat extra tider till ul, dietister osv. kanske därför man varit så lugn hela graviditeten, man vet att hon har koll :) kan man få med sig henne hem efter förlossningen? hehe nejdå.

nu ska vi äta lussekatter och mysa. förhoppningsvis kan jag sova inatt och niclas mår bättre imorn så vi kan åka ut och fixa det sista som ska köpas.
annars är vi duktiga på att ta vara på sista tiden då det bara är han och jag här hemma. mysa och kolla på film och äta god mat. som vi iofs har gjort varje kväll nu sen vi flyttade ihop.

  


hur vet man ?

egentligen vad som är vad? vilken smärta som är vad? och om man har en hög smärttröskel som jag har så kanske det är svårare att känna?
hur som helst så är det nånting som känns där inne. bebisen rör på sig och det kommer "smärta i vågor" uppifrån och ner och upp igen som bm beskrev att förvärkar skulle kännas.
yeey kom nu lilla bebisen!

niclas fick följa med hem från båten idag för han är himla sjuk. igen. stackarn blir sjuk varje vakt nu förtiden. är väl utarbetad och uttjatad av alla andras problem så det är väl inte så konstigt. 
började redan på nyårsafton då det mer såg ut som att han var allergisk mot något men idag hade han så ont i bihålorna att jag fick beordra honom att följa med hem. kan ju inte ha en sjuk pappa när bebisen kommer. det går ju inte.

nu ska vi mysa film och kanske äta ostbågar... eller kladdkaka... svårt. snart är det slut på kvällsätandet. lika bra att passa på :P

nytt år - fritt fram !

nu är det fritt fram för bebisen att titta ut i världen när den vill! inte för att jag tror att den kommer komma innan bf men man kan ju alltid hoppas då benen och fötterna svullnar mer och mer för varje dag och det gör faktiskt riktigt ont.

nyårskvällen som firades hos lisa, kay och varg med vänner var riktigt trevlig med god mat! lugnt och skönt.
varg summerade det gångna året på detta sättet "jag har blivit fyra år och du har blivit tjock" hehe.
vi låg i sängen en stund och kollade på film och pratade om när bebisen skulle komma. vilken dag, om det skulle bli en pojke eller flicka, vad varg ska lära den. alltid lika spännande att höra hans tankar kring det kommande barnet.
strax efter vi kollat på raketerna åkte vi till trelleborg för att sova. mest för att niclas skulle slippa gå upp så tidigt på nyårsdagen för att åka iväg och jobba. så vi sov på båten så han bara kunde gå upp och ner en trappa.
jag kunde inte sova för jag hade sammandragningar i princip hela natten (som fortfarande inte gör ont men jag låg och hoppades på att något skulle hända vilket det såklart inte gjorde.)
så jag sov halva dagen när niclas jobbade sen fick jag frukost och färskpressad apelsinjuice. perfekt start på dagen.
efter ngra liggedagar i trelleborg så avgr nu båten så vi får hoppas att inget sätter igång nu när vi är mitt ute på havet snart. men det tycker man väl att det inte borde... har ju inte kännt nånting. men konstigare saker har ju faktiskt hänt :P
men det är bra för mig här, finns inte så mycket annat att göra mer än vila och vila :)

     

hehe jag har gått om muskeldockan och väger 1,6 kg mer än honom!

 
kopparbergs alkoholfria cider :)   



  
jag hade med mig hummer till nyårsdagen till niclas. väldigt uppskattat :)

RSS 2.0