10 nätter

.... i min ensamhet! niclas åkte till båten idag :( blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång. man tror att man ska vänja sig men nej. precis när man vant sig vid att han är hemma och man ska dela sängen så är det dags för honom att åka igen.
tur att plexus är här inatt.
vi har varit i svedala hos mamma och pappa och myst hela kvällen. jag lagade spenat och fetaostpaj till mig och syster... man får passa på att göra sånt hos mamma och pappa när ugnen är sönder. börjar bli trött på stekt och kokt mat :/

idag har jag även dragit igång mitt sticknings projekt. med lite hjälp ifrån moa. eller rätt mycket faktiskt. ni ska få veta sen när jag är klar och kan visa upp min supersmarta ideé.

nu är det dags att sova... plexus ligger redan här brevid i sängen och sover. världens finaste. har busat så mycket i svedala idag med både mamma, pappa och syster. alla älskar honom. men samtidigt, hur kan man inte älska en så glad och fin hund??

nattinatti

     

växjö .

trevlig liten stad... människorna är så mysiga.
igår gick jag och klippte och slingade mig medans nicls va i skolan. eftersom växjö är sveriges frisörtätaste stad näst efter göteborg så fanns det gott om dom.
jag tror att de va de två roligaste timmarna jag haft på väldigt länge. tjejen i stolen brevid mig hade fått barn för 9 veckor sen och hon som pillade med mitt hår hade två barn. denna stackars två barnsmamman vägde 49 kg när hon blev gravid och 90 kg i månad 8!!! och nu va hon så smal och fin.
både hon och hennes man är egna företagare. kan dom så kan vi! riktigt lång resa men vill man så kan man. nu ska jag göra verklighet utav mina drömmar. kanske inte idag men snart.
besöker ni växjö så har jag två saker att rekommendera!
1. Klippoteket Miró - om man vill bli ompysslad, fin i håret och samtidigt prata graviditet, bebisar och allt som hör till.
2. Aptit - nu har vi inte testat nån annan resturang men deras mat va helt fantastisk!
jag åt kantarelltoast med roccolasallad och örtdressing till förätt och en vegetarisk lasagne på spenat och fetaost med sallad och pinjenötter till varmrätt. fy fan det va det godaste jag ätit sen vi åt i Kåseberga i somras. kantarellerna hade så mycket smak!
niclas åt tunt skivat oxinnanlår förätt och lamm med potatisgratäng till varmrätt. han va oxå nöjd, med både maten och vinet.
så det rekommenderas verkligen!
nu ligger jag i sängen på hotellet och ska snart göra mig i ordning för att gå ut på stan och kolla efter en vinterjacka som täcker magen...inte det lättaste kan jag lova. det börjar bli riktigt kallt ute nu ju. här uppe är det bara några grader... hoppas det är lite varmare i malmö fortfarande??
ha en bra dag allihopa!


kokta

rödbetor! med smör och salt. så jävla gott!

trött, utarbetad och imorn ska jag upp halv sex för att åka till växjö. inte allt för sugen men niclas ska ha obligatorisk träff med skolan så jag får vara en snäll flickvän och följa med.

natt natti natti natti natti

kravlös vänskap

.....................när den är som bäst!
Aske är hemma från Värnamo och hälsar på så det blev middag på Green Mango. Sen en sväng till åkarp med allsång i bilen. alltid lika trevligt.
Moa och jag kom fram till att vänskapen mellan henne, mig och Aske är kravlös och underbar. Inga krusiduller inga om och men utan bara god mat, häng och prat om allt och ingenting.
skönt mitt upp i all stress överallt. både jag och niclas är så himla trötta. och det finns ingen tid att vila. speciellt inte för honom. fullt upp varje dag.

föräldrarträffen va under min förväntan... blev faktiskt riktigt besviken. va ingen där som jag kände att jag kunde relatera till. alla va 30+++ med hus och bodde i svennebanan förorten.
vet inte heller om man kan hitta nån annan... för det känns inte som det är värt det att missa massa timmar på jobbet för att sitta där. och jag kände inte heller att jag fick någon bra kontakt med barnmorskan som ledde träffen heller.
verkligen synd.

  
sushi häng med moa och aske i somras.

http://www.flickr.com/photos/keasflips/sets
enjoy askes bilder...! nattinatti

77 dagar....

....tills vår bebis beräknas titta ut :)
vecka 30 (29+0)

Bebis
38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamma
Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

jag tror att jag har haft den smidigaste graviditeten någonsin...känner inte igen något utav de där besvären.
bara tröttheten och det psykiska. hmm får man lov att ta en paus mitt dagen? vad säger chefen på jobbet då?
tårarna sprutar så fort något går fel. man känner sig ensam och att alla är emot en. fast att det inte alls är så.

imorgon ska vi på första föräldrarträffen... ska bli spännande att träffa andra blivande mammor och pappor och se vad träffen innefattar. förhoppningsvis lite andningsövningar osv. funderar på att ta en profylaxkurs oxå.

för övrigt så har vi hittat vårt nya hem som vi båda två älskar. idag när vi kom in i lägenheten så kände jag att jag va hemma. jag kunde se våra möbler där och jag blev förälskad direkt!
håll tummarna att allt går vägen med bank, sälja denna lägenhet osv.

nattinatti


vårt nya hem .

var på lägenhetsvisning idag... den va verkligen fin men kanske inte så praktisk. för litet badrum så då måste man riva vägg och totalrenovera. vi får se hur det går. har några till som vi ska kolla på.

var supertrevligt hos Gry och Jimmy igår... åt tacos och umgicks. Lisa och Varg var oxå där och det är alltid lika roligt att lyssna på honom när han filosoferar om bebisen i magen. "jag tror att den tänker att den vill bli lika cool som mig när den kommer ut men han är fortfarande liten"
hehe. han är helt övertygad om att det kommer bli en pojke. finns inget annat. och han ska lära honom allt han kan. så fin.
jag lyckades hålla mig kvar till tolv och då hade gry redan intagit sängen medans vi spelade mario party som faktiskt va riktigt roligt. 
JAG VANN :D niclas va så stolt över mig.

nu kom ida förbi och räddade tv kvällen med NileCity. så ni blir det saffran gifflar, pepparkakor och chai te i soffan med plexus, niclas och duntäcket.

  Varg fiosoferar över tjockismagen
 fina plexus
  <--representerar GranKull i min coola tröja.
Som för övrigt har GranKull för de små. Kolla http://grankull.blogg.se/


lördag .

vaknade sex imorse och då vaknade såklart den lilla i magen oxå... men lyckades faktiskt somna om och sova till 11!! hur skönt som helst. fast att man inte är helt utvilad så känns det skönt att få några timmars extra sömn.
varit ute på lite äventyr med plexus och träffat en ny kompis till honom. man blir så lycklig när han leker fint med andra hundar och man ser hur mycket han trivs. han måste vara världens gladaste hund. nu ligger han helt utslagen i soffan och myser med duntäcket. min fina lilla bäbis.
ikväll ska vi till Gry och Jimmy som firar ett år...tiden har gått snabbt fast att det känns som att de varit tillsammans mycket längre. det är bara ett årsen vi satt här och festade och de föll för varandra. jag bodde fortfarande i kollektivet på värnhem. jag och gry jobbade på hemska resturangen på svågertorp. levde för en dags ledighet i veckan och oftast blev man inringd även den dagen. shit va det har hänt en massa sen dess.
hoppas jag lyckas hålla mig pigg lite längre än till nio ikväll. annars får väl niclas stanna och jag gå hem.
nu ska jag testa min nya hårinpackning med min nya hårhandduk som Fina Lina köpt till mig :)
ciao

glukostest, skogen, shopping och BARNVAGN!

ja glukostestet va ju lagom kul... fick ett fullt gals med sockerlösning som jag skulle hälla i mig på 5 min. detta kan verka simpelt och inte alls äckligt. men fy fan säger jag bara!!! har aldrig haft sån halsbränna någonsin och så fick man inte dricka vatten efter heller för då skulle det lösas upp. USCH!
sen va jag tvungen att sitta stilla i två timmar innan hon kunde kolla mitt blod.
men vi lyssnade på bebisen i väntan som inte alls tyckte om att bli störd och lyssna på det lilla hjärtat. det blev protester med sparkar på micken direkt.
men hjärtat slog fint som vanligt och jag hade ingen graviditetsdiabetes så det va ju väldigt positivt. blodsockert va hur bra som helst.
järnvärdena har sjunkit lite men de va inte för lågt. men jag ska komma igång med blutsaften ordentligt igen och dricka den varje morgon. har inte druckit den på en vecka.
efter barmorskan va jag sjukt hungrig men samtidigt illamående. vi åkte till skogen och åt frukost och drack varm choklad. supermysigt. det är verkligen fin på hösten med alla färger.

vi åkte även till Babyringen som firade 8 år och hittade vår barnvagn! de hade jätterea och då passade vi på att köpa den finaste utav de alla :) ingen sån ny hightech som ser ut som som ett rymdskepp med tre hjul utan en klassisk fin vagn som passar både malmö och dalarna. men dessvärre så får vi inte in mer än vagnen i bagaget...
jaja så är det ibland.
tur för mina älskade föräldrars plånbok att det va rea, kanske va därför mamma ringde och tipsade om detta stället igår haha.
sen blev det nya mammatights, hårinpackning och lite annat nödvändigt.

nu ska vi mysa vidare.
har verkligen haft en jättefin dag! och fått reda på utav barnmorskan varför jag varit så deppig de senaste dagarna... så är det när man går in i sista trimestern för då är man höggravid och det här "filtret" som man i normala fall har som sållar bort jobbiga tankar och oroskänslor försvinner. detta är för att förbereda sig inför bebisens ankomst. då bebisen är helt nyfödd så är det svårt för den att visa känslor, hunger osv och då är det viktigt att mamman är extra uppmärksam. därför försvinner detta "oroskydd" för att vi ska vara lite mer observanta.

jag tror att det blev en hel roman det här inlägget så nu lägger jag ner pennan...
ha en fin fredagskväll allihop :)

     



tänk om....

om människor inte har någon förståelse eller kan sätta sig in i ens situation när man är gravid så kan de väl iaf låta en vara?!
att man inte känner eller orkar lika mycket när man är gravid är ett faktum och saker som var okej tidigare kanske inte funkar längre.
jävla skitdagar det har varit de senate dagarna. man hinner inte mer än att vakna så trillar ens planer ihop.

hoppas Ida är frisk idag och orkar träna yoga. hoppas hoppas hoppas.

är det föresten någon som har en magkräm att rekommendera?
jag har använt mig utav mama mio tummy rub strechmark cream till magen och mama mio boob tube till brösten . 
men upptäckte att magkrämen snart är slut. cocosolja är skitbra men jag blir trorr utav den nu när det börjar bli kallt ute...
Lisa har berättat att när hon gick med Varg i magen så kunde hon känna hur huden sträcktes ut och det kändes som att huden skulle "spricka".... nu vet jag vad hon menar! igår kände jag hur magen töjde sig och den lilla grönsaken där inne sprattlade för att få mer plats.
visst att bristningar kommer med graviditen men jag hoppas att jag slipper. har faktiskt hört rätt många som klarat sig... bla min mamma :)

  
ida ringde nyss och skulle med på yogan. yeey!

morötter

..........och dipp.... bästa!
efter en ångestfylld dag med repade bilar, jobbig jobbdag och ingen vila.
men det sägs att man blir väldigt känslig i denna perioden utav graviditeten... varje liten motgång känns som ett berg som måste bestigas.

mys med niclas i soffan ett litet tag till innan jag intar sängen. ett under att jag fortfarande är vaken.
skönt med sovmorgon imorn. hoppas på att bebisen oxå vill sova läääänge. har rört runt och sparkat där inne hela natten och dagen... undra när den sover egentligen?

mys mys mys nattinatti


vinterdäck

... jepp vinterdäcken åkte på igår... lika bra för man vet ju aldrig när det smäller till och blir kallt.
tiden går så fort... hänt massor på ett år, både bra och dåliga saker. men oavsett så har det fört mig hit där jag är idag så man får tänka på det positiva.
jag har lärt mig att tänka på ett annat sätt, göra något åt min situation och inte vänta på att någon annan ska göra det åt mig.

när vi äntligen hittat en lägenhet som vi båda blev förälskade i så kommer grannen upp och säger att de äntligen bestämt sig för att flytta. deras bebis är beräknad att komma på lördag och de vill flytta till hus.
jag är inte riktigt där än att jag är beredd att flytta från stan. man har alla vänner här och det är viktigt när bebisen kommer, att känna att man har stöd.
det vi ville från början va att bo kvar i detta huset och nu när vi kanske kan det så vet vi inte om vi vill... men det blir bättre ekonomiskt att flytta ner en trappa... den andra lägenheten kommer stiga i pris vid budgivning så det bara skriker om det... sovrummet ligger en trappa ner och det är nivåskillnad mellan köket och vardagsrummet. helt underbar är den.
vi får se... ska ner till grannen imorn och höra vad de tänkt sig för sin och prata lite.

är himla trött nu... sista jobbdagen imorn för denna veckan sen ska jag vila massa. börjar kännas att magen blir tyngre och energin går ur en fortare.
nu blir det hell´s kitchen i sängen och lite glass :)

nattinatti


ny vecka

idag går vi in i vecka 29 (28+0) :)



Bebis

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamma
Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.

Åderbråck ska jag väl slippa? hoppas jag? hur vanligt är det egentligen?
Läste nånstans att jag nu är höggravid :) lite läskigt faktiskt... man längtar efter bebisen men jag kommer sakna att ha den i magen oxå... men så känner jag kanske inte om två månader...då vill man nog bara att den ska ut ut ut!

lilla grönsaken i magen dansar just nu till Svenska Akademien :)
nu ska jag och älskling äta brownie <3

migrän

....för första gången på minst 5 år! inge kul alls. man känner verkligen skillnad på vanlig huvudvärk och migrän.
mitt första tecken är att synen blir suddig på ena halva ögat sen kommer illamående sen PANG så har man världens huvudvärk.

får svårare och svårare att sova om nätterna. måste ligga i vissa ställningar för att det inte ska trycka på magen. vi har världens skönaste säng som 180 cm bred men ändå så tycker jag att det är trångt haha.
sen vaknar man vid 8 och är kissnödig och då vaknar bebisen i magen och så kan man inte somna om.
niclas säger att den sparkar och rör sig jättemycket när jag somnat på nätterna och han är vaken och ligger och håller om oss.
inatt va en sån natt där det va helt omöjligt att sova... slutade med att vi åt popcorn i sängen kl 3 :)
blir så störd på jävla svartklubben som ligger rakt över gatan som spelar sin jävla musik hela nätterna oxå.
ska ta och vila en timme sen laga tacos och mysa film hela kvällen.

        
en nybadad plexus :)

filosofera

är det det här livet går ut på? funderar jag och tobbe ofta över när det är måndag morgon och vi sitter i bilen påväg till jobbet. jobba måndag till fredag 8 timmar om dagen.
ledig i två dagar för att precis hinna vila upp sig och sen börjar det igen. vila för att orka jobba. inte vara ledig för att göra saker som man vill göra utan för att orka jobba ännu mer.
fredag kväll är engentligen den ända gången på veckan som man glädjs åt sitt monopol liv. brickan i spelet. slå tärningen och hoppas på att du får en sexa. tjäna så mycket pengar som möjligt och köp så mycket hus som det bara går. då har du lyckats. ju mer du äger destu mer är du värd. vinnaren har mest.
tänk va många människor som lever efter just detta!!!! ni har missuppfattat hela situationen....
nog om det, det är inte måndag än... och jag jobbar ju bara tre fasta dagar i veckan. så jag ska inte klaga. men jag tycker synd om er som inte fattat att tiden som du kan spendera med din familj eller vänner istället för att jobba jobba jobba är värdefull.

kom en stört skur över mitt malmö nyss när jag och plexus va ute... stackarn skakade och frös så mycket så jag fick lyfta upp honom och ha honom innanför tröjan. nu ligger han nöjd brevid mig och tuggar på ett ben.
niclas är och kollar på fotboll, kanske går och möter honom på värnhem och handlar med sushi hem.... mmm hade varit gott. och har inte handlat på jättelänge och är inte så sugen på willys idag. problemet är att så känner jag varje dag därför vi får hämta hem mat varje dag. men imorn SKA jag handla.

  


fredag .

så skönt! serveringen är avklarad och jag klarade det hur bra som helst! blev bara ett sex timmars pass men ändå, sjukt nöjd med mig själv att jag fortfarande kan. klar att det känns när man böjer sig ner osv men dagens insatts gjordes med ett leende.
servera och träffa gäster är verkligen min grej. jag älskar det. man går in i nån slags roll där man är den supertrevliga hjälpsamma tjejen med maten och vinflaskan. vem kan inte älska en?!

calle och niclas spelar fifa.... plexus ligger i sängen hos mig och myser
      

nu ska vi äta pizza och mysa i soffan, väääldigt sen middag men så blir det ibland. 
så himla mysigt nu när niclas är hemma igen.... det är ingen hållbar situation att han jobbar på båten. varken för honom eller för mig.

hoppas ni har en lika fin fredag som jag!


kanelbulle

idag tränade jag och ida med en annan yoga grupp eftersom jag ska jobba imorn när vårt vanliga pass är.
det va liiiite hårdare än förra veckan. denna gruppen hade nog tränat några fler gånger för det va ett högre tempo än vad jag hade förväntat mig. men det är bara bra att hålla igång lite.
skönt nu i efterhand när dagen är avklarad.
träffade en supersöt hund utanför ica ikväll :) jag vill verkligen ha en!! men det får inte plats ett till liv här hemma tråkigt nog.

ikväll har bebisen dansat till henok - fly fresh :) hiphop kid ;) börjar tidigt...
mycket aktivitet ikväll. men det är skönt att känna rörelser för det tyder på att den har det bra.
igår när jag skulle sova så såg jag hur hela magen hoppade till utav en spark :) så himla mysigt! den är så nära men ändå så är det en massa hud emellan oss. den växer där inne och får bara mer och mer personlighet för mig ju fler dagar som går.

katastrof middag, osmakligaste jag ätit på länge. då blir man besviken på sig själv.
kanske ska tröstäta en kanelbulle som jag fick utav finaste ida idag? mmm så får det nog bli.


aj aj

aldrig mer att jag ska försöka läsa mig till en diagnos på nätet! som sagt så har jag haft ont i nedre delen utav magen...imorse tvingade niclas mig att ringa barnmorskan för att höra så allt stod rätt till.... hon beordrade mig att ringa akut till förlossningscentralen för att få en tid. vilket jag fick efter många om och men. babyboom i malmö så alla ska antingen föda eller har ont i magen.
barnmorskan där konstaterade ganska snabbt att jag hade en ordentlig urinvägsinfektion! så nu har jag fått medicin och hoppas på att magontet ska gå över.
men det va skönt att höra att det "bara" va det.... det betyder förhoppningsvis att jag kommer må lika bra som jag gjort förut när medicinen har verkat.
bebisen mådde iaf bra där inne, hjärtat slog regelbundet och fint :)

myskväll hos lina ikväll :) hade plexus med mig för killarna hade fotbollskväll här... jobbigt att lämna ifrån sig honom när calle skulle hem :( man blir van vid att ha honom vid sin sida.
mysigt som vanligt hos lina med film och bullar med ost och solrosfrö... och dubbelnougat lalalalalalala man får synda lite ibland.

nu blir det att hoppa i sängen... jobba imorn sen träna yoga. och sen 10 timmars serveringspass på fredag HUHUHU!



nattinatti

älsklingen hemma!

äntligen!!!!! så skönt...
den lilla i magen sprattlar och har sig där inne, glad för att höra pappas röst igen tror jag :)
blir inget filosoferande idag tyvärr, niclas är och hämtar thaimat nu och så blir det bara mys i soffan framför tvn hela kvällen. har mobilen på ljudlös nånstans och tänker verkligen inte leta upp den. bara mys och inga måsten ikväll.
förresten! Green Mango har bästa thaimaten i malmö! slår allt! länge sen vi åt där nu. ska bli hur gott som helst.

trevlig kväll allihopa!

hallonsmoothie

över mitt nytvättade golv! :( inte alls kul. speciellt inte när man har ont i ryggen och inte alls är sugen på att tvätta om det. men det är sånt som händer när man är en klumpiduns.

idag har jag varit så trött att det finns inte.... misstänkte att det kunde vara järnbrist och eftersom det är för lång tid tills nästa gång jag ska till BM så tog jag saken i egna händer. fick råd utav ida att testa blutsaft och det va det bästa! TACK IDA :)
redan efter en timme så fick jag mer energi och att gå från att knappt kunna hålla huvudet uppe till att orka städa hela lägenheten är jävligt bra.
och jag har haft känningar och ont i nedre delen utav magen i tre dagar och det försvann oxå!
rekommenderas verkligen!

nu börjar det bli riktigt kallt! läste i en blogg att det kommit snö i dalarna! åhh va mysigt tänkte jag... men det får gärna hålla sig borta ett tag till ifrån malmö... usch va jobbigt att skrapa bilen varje morgon. men det är mysigt.
nu blir jag att sakna alla mina älsklingar och släkt i ludvika!! jobbigt att ha folk så långt ifrån sig.
och denna julen kanske jag inte kan ta mig upp... jul i skåne är ingen riktig jul! men har man 10 000 krav på förlossningen så får man väl hålla sig hemma för att få det bästa.

        
jul 2008 i ludvika :) tror denna julen kommer se lite annorlunda ut...hehe.
pepparkakshusbygge har jag hört utlovas! om jag kan åka upp. hoppas hoppas hoppas!

fina lina ska leta igenom garderoben och se om hon hittar en jacka till mig :)
känns så onödigt att köpa en som man kan ha i en månad sen passar den inte längre. vågar inte ens prova mina adidasjackor.... storlek XXXXXXXXXS. fan.
men lina ska nog hitta något... både hon och hennes mami är ju shopaholics. på riktigt alltså. jag va förjävlig på att handla innan. lina är 10 ggr värre än va jag va. jag tror lätt att hennes garderob består utav 30% som har prislappen kvar. för att inte prata om hennes högklackade skor.... jaja nog om linas kläder. kan ni läsa själva om på www.broberglina.blogg.se :)

imorn kommer älskling hem! jaaa va mysigt att få somna nära varje kväll!



ny myshörna i köket

... blev det visst :) när vi målade om och fixade i köket så bestämmde vi att vi skulle ha in ett köksbord och ingen ny mys-meditations-hörna i köket.
så blev det visst inte nu. inte för tillfället iaf. måaste ha någon stans att ställa fatboyen och dessutom har vi inget kösbord än så då kan man lika gärna ha en myshörna sålänge :)

idag har jag varit och hälsat på niclas på båten några timmar. va supermysigt :) ville verkligen somna i hans famn och sova tills imorgon. får helt enkelt vänta tills på tisdag när han kommer hem. inte så lång tid kvar nu....

mys hos lina igår :) i hennes säng framför den stora projektorn. en sån ska vi skaffa när vi flyttat till hus. LÄTT! lika mysigt som alltid hos lina.... lite konstigt bara att det vara är lina och mamma tina... fredrik har flyttat till dubai så det kommer nog vara väldigt tomt att komma dit. kan bara föreställa mig hur det är för lina. och lilla dante va så kelig... lilla hund grisen :) så söt så.

fortsätta städa lite nu så det inte blir så mycket imorgon :)

           



ORÄTTVIST

jag kan inte sluta tänka en sak. niclas jobbar på båten i två veckor, när han kommer hem så har han två veckor på sig att träffa alla som ska träffas, sköta allt som ska skötas, träffa sin gamla farmor som är sängliggande, jobba med vemma, göra hemsidor OCH plugga på distans. detta ska han alltså hinna med på två veckor.
människor som inte själv levt ett liv där man är borta från sin vardag och liv hälften utav tiden kan ALDRIG förstå hur det är.
så de som tror att han inte "hitta på saker" har helt fel, testa att leva hans liv en månad och så kanske ni hade förstått.
ni som är vana att ha er vardag varje dag, komma hem till sin älskling varje kväll och tar sånt för givet är väldigt lyckligt lottade.
min älskling jobbar väldigt hårt för att få ihop allt och vara tillräcklig för alla.
och ju längre tiden går i graviditeten ju mer hjälp behöver jag. jag försöker göra det mesta men ibland tar det stopp och kroppen säger ifrån.
blir så arg när jag tänker på hur hårt han jobbar och kämpar.

är hos mamma och pappa och hälsar på... ätit middag och visat magen :) fick små söta pumpor utav mamma oxå... hösten är verkligen här.
och hämtade ut mina nya uggs som både jag och syster beställt. världens skönaste skor!!!!!
fick massa uträttat idag med moa på stan. hittade ett par mamma kostymbyxor som jag kan ha när jag ska jobba på fredag och lite annat nödvändigt.
hoppas verkligen känningarna i magen går över tills på fredag när det blir full rulle.

nu ska jag åka bort till lina och kolla på film och mysa :)


YOGA och mys

idag har vi gjort vårt första pass med yoga... :) gick hur bra som helst fast att jag hade känningar i ena sidan utav magen imorse. det va rätt jobbigt och man kände att man hade ansträngt musklerna. men jag tror att det är bra att man kommer igång. och vi får lära oss träna upp bäckenet vilket är superviktigt både innan och efter förlossning.
men shit vad den lilla rörde runt i magen... kanske hade egna yogaövingar där inne ;)
lyckat yogapass, verkligen skönt att få sträcka ut på leder, muskler och allt vad som finns i kroppen.

efter detta åkte jag hem till lisa och varg. va så länge sen jag träffade lillkillen nu. han är inte så liten längre... fyller 4 år i november... tiden bara springer iväg!!
vi åkte till ikea för att hämta upp moster gry som hade haft idrottsdag där ute haha stackarn, brännboll såhär års?!
lisa köpte ny vagn igår till varg... så fiiin! och då fick jag reda på att sittvagnar till lite äldre barn är inte så dyrt, 1500 kr betalde dom för sin och den va skitsnygg! och givetvis bra oxå.
den duo vagnen jag vill ha kostar 8000... hmm lalalala... eller 5500...
emmaljunga eller kronan.... står och väger. får se vilken det blir. niclas får vara med och betämma när han kommer hem!
skönt att hänga lite med lisa och varg... han har verkligen blivit stor. och så duktig!! världens mysigaste!
och världens mysigaste mamma har han oxå.... som vet och kan allt! minsta lilla fundering om bebisen så ringer man henne och hon har alltid ett positivt svar på hur man ska lösa det.
sen köpte vi min rosa fatboy! helt underbar är den. så när niclas komme hem från båten så ligger det en STOR rosa säck i vardagsrummet hihi. men han sa ja.... så nu får han skylla sig själv :)

nu ska jag gå till ica och lämna in en avi och se vad det är för paket som har kommit till mig :)

ha en supermysig fredag alla!

          
    26+4 veckor                :)                   jag & Varg                  lisa

    
     rosa fatboy       saknar älskling :(

trött torsdag

så skönt att ha jobbat klart för veckan!
imorn börjar jag och ida yoga för gravida.... lämpligt nog så är min tremänning och hans flickvän oxå gravida.... dom ska få en liten flicka :) två veckor efter oss är de beräknade.
jag tycker det är hur underbart som helst! nu har man någon att dela detta med, gå på yoga, kolla dagis osv med. någon som går igenom samma sak.
nu låter det som att jag inte har någon pappa till mitt barn menhan är ju på båten två veckor i streck och då är det skönt att ha någon annan att prata ut med som förstår.
hur som helst så är det lite nervöst inför imorn.... hoppas inte alla gravida är i tipp topp form och kan röra sig hur bra som helst så man slipper känna sig som en klump.
tur att jag har mina smarta-övermysiga-mys-yogabyxor-för gravida!

världens skönaste ljusrosa gravidbyxor från Sobea med bruna breda muddar, sitter hur bra som helst över magen :)

nu har jag och älskling bestämmt oss för att ta tag i våra flyttplaner och faktiskt flytta! detta är världens bästa lägenhet och jag trivdes från första sekunden. bästa föreningen med bästa tvättstugan, bastu, minigym och barnvagnsförråd. men vi får inte plats! och det blir ännu mindre plats när bebisen kommer. och vi båda längtar efter balkong. men vi vill inte heller flytta från området. håller tummarna att grannen under oss som snart oxå ska få bebis ska flytta men man vet ju aldrig hur lång tid det tar... så vi har börjat se oss om efter andra alternativ.
så imorn ska jag dra med gry och kolla på en rosa fatboy! dom är helt underbara och jag kan verkligen se mig själv ligga där och mysa med bebisen och amma :)
i denna lägenheten blir det trångt men med ett till rum så ska den få plats!



fast utan den fula tjejen då;)

ringa mamma lite och sen blir det halv åtta hos mig....


händelserik dag!

ringde till min gamla chef på konserthuset för att höra om de behövde hjälp under stjärnklartkvällarna... det är en ny chef nu den gamla har avancerat upp sig. den nya ville ha hjälp redan nästa fredag! 10-20....dom gamla 10 timmars passen :) kommer bli hårt och jag hoppas jag klarar det med magen. men det ska jag nog göra. jag klarade att servera på ett bröllop där jag fick springa upp och ner i trappor i 8 timmar så jag ska nog klara detta.
dessutom så vem har egentligen sagt att man inte kan jobba när man är gravid? min mamma jobbade till dagen innan hon fick min lillasyster.
så länge man inte har ont eller är besvärad så kan man jobba på.
måste försöka hitta ett par svara kostymbyxor som passar bäbismagen... och kanske lite nya vita skjortor. dom gamla spricker snart knapparna över magen på.
skönt att gry oxå ska jobb då :) underlättar alltid när man har någon nära som kan hjälpa till om det blir jobbigt och backa upp en.
det ska bli kul faktiskt.... det är snart två årsen vi va där och jobbade.... alla är utbytta. tydligen är ingen utav tjejerna som serverade då kvar och kockarna är oxå utbytta.
ska bli spännande att se vad som har hänt. det va en bra arbetsplats på det sättet att allt var uppstyrt. alla hade sina platser och kunde sin grej. lönen kom i tid och det va aldrig något krångel. inte alltid det är så i resturangvärlden vill jag lova. svartjobb och folk kommer och går, passar det inte chefen så tar han bara in nästa unga dumma flicka som behöver jobb.
man kan ju hoppas att det är lika bra som för två årsen :)

idag har jag varit i lund och fikat med en utav min absolut älsta vänner. va verkligen skitkul att träffa henne! har inte setts sen i januari och ändå såbor hon bara i lund! träffar mina vänner i ludvika och smedjebacken oftare!
vi hade så mycket att prata om och tiden bara sprang iväg... och lilla bebisen ville inte sparka eller röra sig så hon fick känna men såfort jag kom hem och la mig i soffan så började den så kullerbyttor. typiskt :)

Om du väljer ut ett stycke musik som du gillar och spelar det varje dag när du kopplar av kommer barnet i slutet av graviditeten att ha lärt sig att tycka om det lika mycket som du. Barnet kommer också att känna igen musikstycket när det är fött! Det är inte så att du kan skapa ett musikgeni genom tidig exponering, men du kan vänja barnet vid att uppskatta musik. Musik är mycket stimulerande för barnet och lugnande för er båda. Nu är det dags att sjunga och prata högt så ofta du kan under dagen - en vana som du absolut ska fortsätta med när barnet är fött.

har börjat mata lilla bebisen men musik dagligen. i bilen givetvis och varje kväll lyssnar vi på manu chao här hemma.
hon/han saknar nog pappas röst och pussar... är helt övertygad att bebisen kan känna hans närvaro och när det är han som klappar och smeker magen. det brukar bli mer aktivitet då än när jag rör magen.
pappas pojke kanske? haha.... känns som det. felicia sa oxå det idag dirket att hon trodde att det va en pojke. och min papppa tror oxå det. och han har ju haft rätt förr! av någon konstig anledning så ser och hör han ALLT. nu ser jag det som en fördel... va kanske inte lika kul när man åkte till köpenhamn och festade när man va liten haha.

nu blir det halv åtta hos mig!


hatar den dumma båten!

nu har min älskling varit borta i en HEL vecka och det börjar verkligen kännas. sover så himla dåligt på nätterna. drömmer mardrömmar och vaknar hela tiden.
dumma dumma båten!
men häromdagen när jag kom hem så hade han skickat rosor med bud.... världens finaste älskling!! det värmde verkligen.



idag har bebisen rört sig jättemycket.... och när jag kom hem från jobbet så låg den till höger så det såg ut som att magen hade en utbuktnad på höger sida. har inte sett den så tydligt tidigare :)
varje gång det händer något nytt eller man känner nya rörelser där inne är stort...



Mamma: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


jo tack, kramp i vaderna när jag sover har jag fått känna på! första gången vaknade jag och skrek rakt ut. stackars niclas fattade ingenting... men det hjälper faktiskt att vinkla foten uppåt. släpper nästan direkt.
hahaha och massage har jag fått nästan varje kväll sen jag blev gravid... (innan oxå för den delen)
men nu är det svårare för vissa kvällar så har jag JÄTTEONT och man ska ju vara försiktig när man är gravid, man kan inte bara klämma på... och den dumma sjukgymnasten som är specialiserad på gravida som har ont i ryggen hon tillät inte att niclas följde med på mötena.
"det finns kvinnor med utlänsk bakgrund här och de kommer inte våga prata om han är med, man pratar om bäckenbenet och det är ju ett privat område"
meeen jaaaa va fan har det för betydelse?! man är väl två om att göra barn? och uppenbarligen så har ju de här kvinnorna särat på benen annars hade de inte behövt gå dit. KÄRRING!
blev så arg att jag trodde att jag skulle slå sönder något. niclas vill vara med på alla möten och vara lika delaktig som jag är och det är väl klart han ska få vara det!
tur att jag var hos mormor då så hon fick lugna ner mig:)

är inne på reserven nu känner jag, hur ska jag lyckas hålla mig vaken till hell´s kitchen??

ciao!


Efter många om och men....

....tjat och påtryckningar om att jag ska börja blogga för att hålla alla nära och kära (som inte bor så nära) uppdaterade om vad som händer i magen så har jag beslutat att så får det bli.

för er som inte redan hört historien om vår lilla kärleksbäbis så var jag och älskling på en välbehövd kärlekssemester i karibien, guadalupe i mars-april och där blev han/hon till :)
jag har mått bra i stort sett hela graviditeten (än så länge)... lite ont i ryggen bara.
mina järnvärden är på topp så jag har sluppit äta järntabletter. är helt övertygad om att det har med att göra att jag har en så bra och proteinrik kost .
har tidigare varit vegan i åtta år men i snart ett år har jag ätit mjölkprodukter. men inget kött och försöker ha en varierad kost.
dietisten som jag träffade i början utav graviditen sa att jag hade så mycket kunskap om vad man ska få i sig dagligen så jag behövde inte fortsätta att gå hos henne.
nu har jag dock bilvit åtsagd att dra ner på sockret. men vafan, det är ju socker i ALLT !! så att utesluta det helt är omöjligt.

idag har det gått 26+0 veckor i graviditen och magen är rätt stor. tycker jag nu....men det tyckte jag oxå för två månader sen och nu när man kollar på bilder därifrån så syns det knappt att jag va gravid.

i lördags va jag och gry och kollade på barnvagnar.... hmm. det är ju ett helt hav utav finesser! och den vagnen som passar bäst för malmö passar definitvit inte i ludvika....vilken kan bli ett problem eftersom hela släkten och ett flertal nära vänner bor där.
så vi får väl bestämma oss för ett mellanting. får vänta tills niclas är hemma så vi får kolla på det tillsammans.
johanna sa iofs en smart sak, att man kan ha en i ludvika och en i malmö.... och det är ju faktiskt riktigt bra för då slipper man släpa med sig den varje gång man ska upp.

duschen nu och sen sängen så jag kommer upp till jobbet imorn.

nattinatti


kärlekssemester  = kärleksbäbis

RSS 2.0