hatar den dumma båten!

nu har min älskling varit borta i en HEL vecka och det börjar verkligen kännas. sover så himla dåligt på nätterna. drömmer mardrömmar och vaknar hela tiden.
dumma dumma båten!
men häromdagen när jag kom hem så hade han skickat rosor med bud.... världens finaste älskling!! det värmde verkligen.



idag har bebisen rört sig jättemycket.... och när jag kom hem från jobbet så låg den till höger så det såg ut som att magen hade en utbuktnad på höger sida. har inte sett den så tydligt tidigare :)
varje gång det händer något nytt eller man känner nya rörelser där inne är stort...



Mamma: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


jo tack, kramp i vaderna när jag sover har jag fått känna på! första gången vaknade jag och skrek rakt ut. stackars niclas fattade ingenting... men det hjälper faktiskt att vinkla foten uppåt. släpper nästan direkt.
hahaha och massage har jag fått nästan varje kväll sen jag blev gravid... (innan oxå för den delen)
men nu är det svårare för vissa kvällar så har jag JÄTTEONT och man ska ju vara försiktig när man är gravid, man kan inte bara klämma på... och den dumma sjukgymnasten som är specialiserad på gravida som har ont i ryggen hon tillät inte att niclas följde med på mötena.
"det finns kvinnor med utlänsk bakgrund här och de kommer inte våga prata om han är med, man pratar om bäckenbenet och det är ju ett privat område"
meeen jaaaa va fan har det för betydelse?! man är väl två om att göra barn? och uppenbarligen så har ju de här kvinnorna särat på benen annars hade de inte behövt gå dit. KÄRRING!
blev så arg att jag trodde att jag skulle slå sönder något. niclas vill vara med på alla möten och vara lika delaktig som jag är och det är väl klart han ska få vara det!
tur att jag var hos mormor då så hon fick lugna ner mig:)

är inne på reserven nu känner jag, hur ska jag lyckas hålla mig vaken till hell´s kitchen??

ciao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0